Saturday, 26 May 2012

orientasi!!!

ASSALAMUALAIKUM

siang berganti malam,
awan gelap memayungi langit,
matahari yg tergantung di dada langit menghilang,
sang bulan datang menjelma,
menyirami bumi dengan sinarnya,
yg dipinjamkan oleh sang mentari,

ceh x leh blah betul permulaan n3
huhu..
hai awak smua 
rindu giler dkat blog ni
saya nak share story pasal orientasi di skolah baru
huhu
siriyes memenatkan tapi best giler
saya dapat banyak pengalaman baru
and keyakinan diri even just a little bit
kami kerja berkumpulan maknanya semangat tolong menolong tu ada la
explorace kena minum air sirap masin + makan roti telur mentah
yucksss...geli giler kot
sakit perutku seharian
hahaha..padan muka
malam ada debate, bahas, forum, lakonan
mula2 takut la nak forum sgala bagai tu
sebab abang2 and kakak2 upper6 tengok 
tapi nak wat camna mereka yg handle orientasi ni
x leh nak kata pe dah la
saya dapat rmai kawan baru, cegu baru, adik2 baru, blajar bahasa baru
macam2 la..
and subjek dia giler susah
kena struggle teruk ni

me dok tulis untuk presentation nanti

me baju putih bunga biru

presentation time..cam budak skolah

thats all 4 today
Ahad ni wedding pak su
so happy....

Monday, 7 May 2012

adios my peeps..

ASSALAMUALAIKUM

hai adik2 manis, kakak2 cun, abang2 hensem
meh sini ceq nak cerita sikit....
hahaha, bajet cakap penang
esok saya nak gi daftar F6
bila kata daftar tu terus masuk asrama la
huhu..
x leh nak updated blog selalu
*macam la rajin sangat updated 
balik2 cuti panjang terus..
24/5 balik kampung 27/5 wedding pak su
x sempat ku nak tolong
tapi x pa dah tolong packing sweets dah
kira ok la tu
kepada yg dapat u tadi tahniah kuucapkan
huhu..saya x dapat..
rezeki dekat F6
ingat nak lari dari amik Arab dah lepas PMR
tapi ustazah x bagi, F4, F5 amik juga Arab
bila abis SPM ingat abis jugak la Arab 
tapi kene amik jugak untuk STPM
haha..Allah memang nak saya terus blajar Arab, bahasa syurga tu
InsyaAllah saya akan buat yg terbaik utk STPM
awak semua doakan yg terbaik untuk saya tau..
moga2 kita sama2 berjaya didunia & akhirat
last year plajar skolah saya dapat plajar terbaik di SMKA Sik
harap2 taun ni plajar dari SMK Taman Jelutong jugak yg bjaya dpt gelaran tu
kak tu nama Syahirah Izazi,
napa bold kan nama dia?? cer teka
nama kami nak sama kot

SYAHIRAH IZAZI & SYAHIRAH ISMAIL

ha...2x org syahirah...nama ayah pun nak sama
 IZAZI & ISMAIL

harap2 saya dapat ikut jejak langkah kakak ni la

InsyaAllah....wish me luck uollssss..