Sunday, 11 March 2012

Martha Bakes...

ASSALAMUALAIKUM

hari ni sambil tengok cerita Martha Bakes
cik kak ni pun rajin nak buat cake n3
haha..sebenarnya teringin nak try buat kek
nak tau nape??
sebab i'm cake mania
kegilaan saya terhadap kek melampau-lampau ye
sampai pernah tak makan nasi berhari-hari kerana kek
that's why la saya suka pergi bakery..
and disini saya nak ucapkan terima kasih 
kepada sesiapa saja yang buka bakery di Malaysia
and to my mum yang selalu gak le buat kek dirumah
teringin nak buat sendiri tapi my mum tak kasi
takut meletup dapur katanye
very the jeles tau coz haritu cik Alynn kata dia buat kek sendiri
huhuhu..
tak dapat buat tengok gambar pun tak pe la
selalu tengok buku2 masakan my mum
that's why la profile picture saya pun gambar kek
korang agakkan kalau saya offer Martha Stewart or Rachael Ray kerja kat rumah saya mereka nak tak??


16 comments:

Liselle MonCherie said...

Rachel Ray! Haha bayaran untuk satu masakan tu brape agaknye? Fuhh XD

AIRA said...

Martha is older than Rachael...so Rachael's payment is cheaper than Martha...haha..no la...ikut la kalo sedap mahal la:)

faiz fakhirin said...

1st time ni jumpa theCakersHolics ...hahaha...sampai xmkn nasi...biar betul aira...hahaha...

AIRA said...

betul la...dah makan kek mesti x makan nasi..:)

Cik Puan Muda Umi said...

nanti boleh bukak kedai kek lah mcm nih..hehe

zOeY zAu YaH said...

saya suka kek gak..suka sgt2..baguslah sbb rajin gak dok buat2 ni kan..

teha said...

haishh.. sy pon suke cake.. hehe :)

AIRA said...

InsyaALLAH..kalau besar nanti duk taksub gak kat cake bley la buka bakery...kalau tak sumbang duit kat bakery lain la:)

AIRA said...

hik..hik..hik..ada gak orang macam Aira ni..ingatkan the one and only:)

AIRA said...

hihi..nak join the club eh?? fillthe form first..

Ratu Lissa said...

SAYA SUKA CAKES JUGAK ! HEHE , PALING SUKA CHEESECAKE .

AIRA said...

cheese cake???yummy..meleleh air liur..hahaha..

NIZAM said...

wah! sy pun suka cake. n bakery. tp tgk gambar dan makan je la. buat tak. malas. boleh? hehe.

ciksukaberangan said...

wah... kek.. bagusnya kalau tahu memasak kek ni. minat gak ni >,<

AIRA said...

@ NIZAM
boleh ...boleh ..tak jadi masalah pun....bakery kan banyak..hihi

AIRA said...

@ ciksukaberangan
memang bagus kalo tahu masak kek ni....air tangan sendiri lagik sedap:)nak belajar ngan Aira??