Wednesday, 7 March 2012

GOODBYE MALAYSIA

ASSALAMUALAIKUM

ha tengok tajuk "goodbye Malaysia"??
kau nak gi mane cik kak??
huhu..bukan saya
hari ni gi hantar Granda,maktih & uncle a.k.a paktih
(sebelum kawin panggil uncle so lepas kawin pun duk uncle lagi)
mereka nak gi umrah
so kitaorang hantar sampai Lunas jer
malam ni mereka bertolak pergi KL
esok naik flight ke Madinah and bas ke Mekah
huhu..sedih..
cousin saya berkampung kat rumah saya selama 2 minggu sekali ngan Tok Nur
so this 2 weeks:
x leh main game nanti mata rosak
x leh tengok tv tak dapat faedah katanye
baca buku dapat banyak ilmu
tak leh bangun lewat kalau x tiap2 pagi dapat tazkirah free
and yg paling x tahan

"kak ngah cuba hang belajaq masak ngan mak hang..nanti besaq nanti senang"
"ala tok ni..besar nanti orang belajar la masak..lagipun apa guna bibik2 di Malaysia ni?? kesian mereka, kalau orang yg tak ambil mereka kerja sapa nak ambik mereka kerja"
"hang lalu ka makam yang depa masak??"

itu la dialog yg sering diulang bila isu masak memasak ditimbulkan
heish penat den nak menjawab
harini pun penat gak
hahaha macam la kau yang bawa kreta
penat gak le senah oii nak melayan sepupu aku yg semuanya hero tu
sampai cik Nana text pun tak terbalas

"wan camne result stpm kak wan??"
haha..cik nana nak tahu eh??
Alhamdulillah ok
nak gitau x leh coz x dapat permission dia 

sepatutnya aunty Ninie and Pak Uda gi umrah sama ngan Granda gak
tapi Mr CEO tak kasi cuti la pulak
mereka balik 21/3/2012
ha nampak tarikh tu..nape boldkan??
sehari sebelum spm result keluar der
siot betul..masak kalau Granda tanya result camne
adoyai..for u guys information
Granda ni bekas askar and very the garang
*tapi setakat 18 tahun hidup x pernah kena marah lagi la..ala kau tu cucu favourite dia..ofkos la ada bran dia nak marah kau??
and pelajaran is no 1 for him
so cucu2 dia result semua mesti gempak
dah la sehari sebelum spm tu saya call minta doa and nasihat
dia siap demand lagi nak brape A..agak pelik ye..sape yg nak exam ni?
tapi dikenangkan dia orang yg saya sayang
 so dengan berkobar-kobar saya jawab exam
dah la first day demam sampai suara ku bertukar ala2 ramli sarip
nasib first week bahasa
kalau dia letak fizik or kimia mau menangis cik kak ni dalam dewan..
huhu..orait..sampai sini dulu..
adios amigo..


P/S Doakan mereka selamat pergi and selamat pulang..huhu x sabar nak tunggu halwa yg sedap gitu and jubah yg ala2 tok arab..blink2 sana sini...this 2 weeks shopping sakan coz maktih tinggal exora dia..bank i'm coming...erk..mall i'm coming.. 

8 comments:

Shazwina said...

Haha lawak la Aira ni. Amboi suruh belajar msak ckp apa guna bibik eh. Haha eh tgah tnggu result jugak? Takot kan. Btw, thanks follow awyn dear. Follow u back Aira :)Eh Aira, still ada word verification. Try check balik.

AIRA said...

kecut perut nak tunggu result..hihi..dah check..memang ada coz tersilap tanda...dah alter dah:)

adrina , said...

good luck spm :)

AIRA said...

Thanks akak:)

Liselle MonCherie said...

Hey Aira :D,I miss you too :')
Liselle pun x blajar masak2 ni hehe
dok menghadap tenet hari2 hikhik!
Ape2 pun moga2 kita dpt result yg baik lagi gempaq! Amin~

AIRA said...

Liselle, you and i macam ada chemistry le..hahah..tak tau nape tapi you la kawan blogger terbaik..Amin for the result:)

Faza said...

remember few years back when i got spm result.. yg penting tawakal.. coz u already did the best rite. :)

AIRA said...

yup....thanks:)