Thursday, 29 March 2012

Nak Try Tak????

ASSALAMUALAIKUM

sebelum baca ni
sila letakkan diri korang semua dalam situasi ni sebagai ayah
v
v
v
v
v
v
v
v
v
ANAK: AYAH NI SIPUT APE??

AYAH:SIPUT BABI

ANAK:SIPUT APE??

AYAH:SIPUT BABI NAK

ANAK:SIPUT APE YAH??

AYAH:SIPUT BABI SAYANG

ANAK:SIPUT APE??

AYAH:SIPUT LA BABI..... 

kepada  adik2 or sesiapa saja yang manganggap dirinya kanak2
 walopun umurnya mencecah belasan tahun 
please don't try this with your dad
tapi kalo nak try gak buat le
mana tahu kan...
nak test kesabaran ayah korang ke...
kalo yg still bertahan sampai akhirnya tu 
alhamdulillah..
tapi kalo yang baran tu siyes dapat penyepak
tak pun berbakul-bakul leteran
hahaha...selamat mentry
*kalo cikgu BM aku baca blog ni siyes nangis punya..ayat rojak


Saturday, 24 March 2012

GIVE THANKS TO ALLAH...

ASSALAMUALAIKUM

korang tengok tajuk tu..
sebenarnya tu tajuk lagu tau
penyanyi popular bukan setakat di Malaysia tanah tumpah darahku je tapi satu dunia orang kenal dia
memang famous giler tapi cik kak ni lagi femes tau
korang hayati lyric ni betul2 tau

GIVE THANKS TO ALLAH
FOR THE MOON AND THE STARS
PRAISE HIM MORE DAY FORWARD
ISN'T WHAT WAS
TAKE HOLD OF YOUR IMAN
DON'T GIVE IT TO SYAITAN 
ALL YOU WHO BELIEVE PLEASE
GIVE THANKS TO ALLAH
ALLAHHU GHAFFUR
ALLAHHU RAHIM
ALLAHHU YUHIBBUL MUKHSININ
WAQALIQUNA
WARAZIQUNA
WAHUWA A'LA KULLISHAI IN QADIR
ALLAH IS GHAFFUR
ALLAH IS RAHIM
ALLAH IS THE ONE WHO
LOVE THE MUKHSININ
HE IS THE GREATER
HE IS THE SUSTAINER AND HE IS THE ONE WHO
HAS THE POWER OVER ALL



haaaa..amacam.
power tak lyric dia..
korang tahu ke sape retis ni.....
cer teka...
betul dapat sehinggit..hihi
dia international retis tau....
tapi cik kak ni lagi popular
erk..brape kali nak ulang ni
disebabkan my mum bagi nama SYAHIRAH yg bermaksud kemahsyuran or Malay call kepopularan disebabkan tu lah minah ni selalu perasan
hihi....pernah satu hari saya marah kawan saya kerana panggil saya Wan
huhu tak de maksud tu..
tapi dah nama abah ade Megat so anak dia kena ada Wan la..
ustaz panggil saya WAINNA
yg bermaksud dan sesungguhnya
haha..very the peliks
kat umah my family and org tertentu je yg panggil Syahirah
kat sekolah panggil Wan
kat alam maya people know me as Aira
hahaha banyak x nama???
ok...dah melalut sampai ke situ plak
done for today.....hayati lyrics tu betul2 tau
pastu gitau saya sape yg nyanyi:)

Saturday, 17 March 2012

GUCY'S SEGMENT

ASSALAMUALAIKUM


hari ni Aira join segment Cik Gucy..
soalan2 yg perlu dijawab..

NAMA SAMARAN KAT BLOG: AIRA
UMUR: 18 TAHUN
SUKA JADI BLOGWALKER TAK??: SOMETIMES..HIHI..IKUT MOOD
BLOG YG SELALU DIUSHA: ZOEYZAUYAH

ha..settle..simplekan??
jom le join ramai2..

Sunday, 11 March 2012

Martha Bakes...

ASSALAMUALAIKUM

hari ni sambil tengok cerita Martha Bakes
cik kak ni pun rajin nak buat cake n3
haha..sebenarnya teringin nak try buat kek
nak tau nape??
sebab i'm cake mania
kegilaan saya terhadap kek melampau-lampau ye
sampai pernah tak makan nasi berhari-hari kerana kek
that's why la saya suka pergi bakery..
and disini saya nak ucapkan terima kasih 
kepada sesiapa saja yang buka bakery di Malaysia
and to my mum yang selalu gak le buat kek dirumah
teringin nak buat sendiri tapi my mum tak kasi
takut meletup dapur katanye
very the jeles tau coz haritu cik Alynn kata dia buat kek sendiri
huhuhu..
tak dapat buat tengok gambar pun tak pe la
selalu tengok buku2 masakan my mum
that's why la profile picture saya pun gambar kek
korang agakkan kalau saya offer Martha Stewart or Rachael Ray kerja kat rumah saya mereka nak tak??


Wednesday, 7 March 2012

GOODBYE MALAYSIA

ASSALAMUALAIKUM

ha tengok tajuk "goodbye Malaysia"??
kau nak gi mane cik kak??
huhu..bukan saya
hari ni gi hantar Granda,maktih & uncle a.k.a paktih
(sebelum kawin panggil uncle so lepas kawin pun duk uncle lagi)
mereka nak gi umrah
so kitaorang hantar sampai Lunas jer
malam ni mereka bertolak pergi KL
esok naik flight ke Madinah and bas ke Mekah
huhu..sedih..
cousin saya berkampung kat rumah saya selama 2 minggu sekali ngan Tok Nur
so this 2 weeks:
x leh main game nanti mata rosak
x leh tengok tv tak dapat faedah katanye
baca buku dapat banyak ilmu
tak leh bangun lewat kalau x tiap2 pagi dapat tazkirah free
and yg paling x tahan

"kak ngah cuba hang belajaq masak ngan mak hang..nanti besaq nanti senang"
"ala tok ni..besar nanti orang belajar la masak..lagipun apa guna bibik2 di Malaysia ni?? kesian mereka, kalau orang yg tak ambil mereka kerja sapa nak ambik mereka kerja"
"hang lalu ka makam yang depa masak??"

itu la dialog yg sering diulang bila isu masak memasak ditimbulkan
heish penat den nak menjawab
harini pun penat gak
hahaha macam la kau yang bawa kreta
penat gak le senah oii nak melayan sepupu aku yg semuanya hero tu
sampai cik Nana text pun tak terbalas

"wan camne result stpm kak wan??"
haha..cik nana nak tahu eh??
Alhamdulillah ok
nak gitau x leh coz x dapat permission dia 

sepatutnya aunty Ninie and Pak Uda gi umrah sama ngan Granda gak
tapi Mr CEO tak kasi cuti la pulak
mereka balik 21/3/2012
ha nampak tarikh tu..nape boldkan??
sehari sebelum spm result keluar der
siot betul..masak kalau Granda tanya result camne
adoyai..for u guys information
Granda ni bekas askar and very the garang
*tapi setakat 18 tahun hidup x pernah kena marah lagi la..ala kau tu cucu favourite dia..ofkos la ada bran dia nak marah kau??
and pelajaran is no 1 for him
so cucu2 dia result semua mesti gempak
dah la sehari sebelum spm tu saya call minta doa and nasihat
dia siap demand lagi nak brape A..agak pelik ye..sape yg nak exam ni?
tapi dikenangkan dia orang yg saya sayang
 so dengan berkobar-kobar saya jawab exam
dah la first day demam sampai suara ku bertukar ala2 ramli sarip
nasib first week bahasa
kalau dia letak fizik or kimia mau menangis cik kak ni dalam dewan..
huhu..orait..sampai sini dulu..
adios amigo..


P/S Doakan mereka selamat pergi and selamat pulang..huhu x sabar nak tunggu halwa yg sedap gitu and jubah yg ala2 tok arab..blink2 sana sini...this 2 weeks shopping sakan coz maktih tinggal exora dia..bank i'm coming...erk..mall i'm coming.. 

Saturday, 3 March 2012

Battle Between Me & The Zombies..

ASSALAMUALAIKUM


haa..korang pernah main game ni???
bestkan??haha..
orang yang x sedar dirinya di alam remaja macam saya ni memang berfikiran begini
game untuk kanak2 pun bley layan...
sapa kata game ni untuk kanak2
game ni memerlukan otak yang cerdas 
untuk mengalahkan zombie2 yg nak makan otak kita
ia memerlukan strategi yg bagus
tapi cik kak ni kecundang kelmarin setelah berjam-jam dok battle dgn zombie
demm betul..berapa kali dok restart game tu..
*time ko nak kalah ko restart lain
bagus x strategi saya..haha
saya memang pantang dicabar
senang cerita x suka kalah
disebabkan game ni la cik kak ni tidur lewat pagi
sedar2 tengok sunyi & kosong je rumah
rupa2nya semua orang dah masuk tidur

ni pulak game yg adik saya main
hebatkan??berbeza dengan sikap kakaknya yg x sedar diri dah tua
game ni memerlukan mental yg kuat
serious otak tu mesti cerdas tahap dewa
coz game ni game perang..orang nak tawan kita punya negara
mestila kita kena aturkan perancangan yg superb..
game memang mencabar minda
saya x pernah menang bila main game ni
disebabkan itu ku jadi tawar hati dgn game ni..huhu

P/S game zombie tu best coz bila kita menang bila battle bermati-matian dgn zombie tu dia akan nyanyi lagu kat kita..pastu dapat thropy lagi..

Thursday, 1 March 2012

dia datang...

ASSALAMUALAIKUM

hai korang semua..
dia datang dah..
apa yang datang??
bulan March la...sekarangkan March dah..
bulan March la paling menakutkan bagi semua yg menunggu result SPM kan??
hidup x tenteram beb..
mandi x basah...*waterproof la tu
tidur x lena...
makan x kenyang*nabi kata berhenti sebelum kenyang
semua yg kita buat mesti serba x kena la
huhu..takut der
macam menunggu hukuman gantung sampai mati jer*for me
apapun pray the best for me
doa anda sangat berguna bagiku
minta2 la berjaya dapat 11A+*kering otak aku waktu buat Arab
March please be nice to me..
kepada semua yg menunggu result macam saya
minta2 kita berjaya bukan saja di dunia malah di akhirat juga...