Wednesday, 1 February 2012

Eh ! Aku tak nak jalan dengan kau lah..

ASSALAMUALAIKUM

hai semua..
rindu saya x???
eh..eh napa kau nangis Jah???
ooowh rindu bebenor dengan cik kak ni eh???
terharu jap T_T ..menangis tergolek-golek..
*kepada yg berumur 18 tahun keatas sila jangan tiru aksi ini
okeylah..
hari ni my sis ajak keluar nak g buat akaun PTPTN

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
sorry eh terlupa jap nak tulis apa disebabkan bunyi ayah saya basuh periuk yang kedasyahtannya mengalahkan Master Chef Malaysia pulak...
betul ke ejaan kedasyahtan tu..
sorry ye BM low sikit tapi x tau camna essay bley dapat yg terbaik..
kerek betul..
carry on with the story
kitaorang pusing satu Kulim mencari Maybank..
rupa2nya dekat market jer Jah oii...
tu la kau katak di bawah tempurung..
sampai jer di bank tu Nurul pun tanya

"abang, kami nak buat akaun ptptn..cam na caranya??"
"adik umur berapa??"
"18 bang"
"owh,,ni x boleh ni...."
"apa yg x boleh bang??"
"x boleh bukak akaun lagi"
"napa"
"korang  xcukup umur...budak2 lagi.."

kerek betul abang tu...
bley plak dia kata aku budak2...
akhirnya hanya kak saya n kak nurul jer yg bley buat
coz mereka 20...
kitaorang kalau nak buat gak kena datang ngan parents..


setelah tulis panjang berjela baru saya perasan
cerita di atas x da kena mengena dengan tajuk..huhu..
 hanya relate sedikit jer
kepada yg nak mengamuk,nak baling barang ker... 
sila simpan dulu hasrat anda


sebenarnya waktu keluar kereta nak g bank tu
saya jalan tepi Nurul
tiba2 dia kata

"eh Wan aku x nak jalan tepi kau la..segan oo"

 saya dengan wajah kehairanan memandangnya..

"napa"

"tinggi sangat kot"

akhirnya saya jalan sorang2 di blakang mereka
huhuhu..sedih owh..
ini bukan kali pertama kejadian ini berulang
bila keluar shopping ngan family jer mak tih mesti kata

"Along kita jalan dua orang...tih x nak jalan ngan Angah"

this situation always haunting every time i go out

cuma saya nak cakap satu jer
salah ke jadi orang tinggi??
saya bukan tinggi sangat jika nak dibandingkan dengan model
cuma 165 cm jer + 3 inchies high heel
adala paling kurang pun x lebih 170 cm..
kenapa orang selalu jadikan alasan tentang ketinggian saya??


WHY???

someone please help me find the answer..


p/s Cik Alynn anda mesti baca entry ni coz anda juga tergolong dalam golongan Nurul n my mak tih..

13 comments:

cik nana said...

wan..poor you..no lah..you cantik lah dengan ketinggian you..dont sad young lady
hee..asalkan you comfort kan?

TWISTERtwist said...

tingginyeaaaaaa aira hehe :)

nanabyte said...

sis aira, jgn sedih2 ehh. nana rendang taw. sume org asyik ejek2 nana. xp, nana xnak amek kisah. cuz sume yg berlaku ada hikmah. :)

btw, aira kena tag dgn nana:
http://belognanabyte.blogspot.com/2012/02/tagged-by-nisa-chan-stuff-about-me.html

tehee~ :P

AIRA said...

i comfort with my height but mereka x..huhuhu:(

AIRA said...

hehe..genetik sapa pun x tau..my parents x tinggi pun..setakat 160cm jer..

AIRA said...

thanks..ditag..ok..ok

syura ramli said...

best pe jadi orang tinggi..baru bangga tgk org pendek2..hehhe...(cuya pendek~) wuuu~

AIRA said...

hehehe..x leh bangga sangat nanti orang perasan...orang pendek selalunya cute..jeles oooo:)

Yana Libra said...

dah tau tinggi nape pakai high heels 3 inci lagi~~

165cm tinggi skit dari saya..saya 161.5 cm..hehe~~

AIRA said...

pakai high heels best...saya ni pelik sikit..kalau pakai kasut biasa yg x dak tumit kaki sakit...kalau pakai high heel x sakit..pelik kan??lahir kat mana minah ni..huhuhu..

Nurul Syazleen said...

haha :) wan tinggi ? cayolahh :)
nk tnye nihh wan.. sedikit confuse ..
bukk PTPTN or SSPN ?
sebb PTPTN nih ,wan kne bukak dlu akaun SSPN ..
PTPTN tuh pnjamn kite belajo ..:)
harap cik aira dpt jwb :)
hew..hew..hew~

Nurul Syazleen said...

eh ? wan cakap kat sape ha ..
ok .. malu . terase =='

AIRA said...

wan x tau la ptptn ke or sspn....bukan wan yg amik borang tu....wan main sebut jer...sebal le dia kata kita x cukup umur...:(