Sunday, 26 February 2012

kampung girl!!

ASSALAMUALAIKUM

hai awak yang cun melecun + gojes giler ...
do u miss me??
hahaha..lama x berupdate blog ni
serious rindu giler
tatkala anda semua sedang enak2 berblogwalking
ku di sini sibuk menguruskan rumah yg nak kenduri
eheh...sebenarnya dah lepas pun..
kelmarin yang kendurinya..

"kenduri apa??kau kawin ke"

oh tidak sama sekali
kenduri akikah+doa selamat+tahlil
3 types in 1 function
senang kan??
macam Nescafe 3 in 1..
hahaha..melalut..
penat weyh...*orang x biasa buat kerje memang cam ni.huhu
BFF datang hari tu....
tapi Cik Farah pulak x dapat datang
x lengkap le BFF

ade orang tanya BFF tu apa??
best friend forever ker??
selalunya cam tu ler kan
tapi ni lain sikit..
kalau saya kasi tahu jgn gelak eh

BE FABULOUS FOREVER

kepada anda semua..sila jangan jeles
or ada yang nak melambakkan sisa2 hijau si ke toilet
hihi...lepas jer mereka abis makan terus kasi tahu mak nak balik rumah
jalan kaki tapi Cik Alynn je jogging dalam hujan renyai2
terkejut beruk lembu tu tengok minah ni..
dengan baju kurungnya bley plak ada mood nak jogging
mereka lepak dulu rumah Pak Cik Megat
kitaorang sembang macam2
first time hari tu saya tidur awal 
disebabkan keletihan yg melampau 
huhu..
kalau x sejak2 jadi penganggur terhormat ni
kalau jarum jam x tunjuk pukul 12 memang x tidur lagi la..
ok..done for today
just a simple entry..


P/S THE TITLE IS TOTALLY 100% NOT RELATED WITH THE ENTRY..JUST B'COZ I'M READING THAT NOVEL SO THE TITLE GOES LIKE THAT..



Wednesday, 22 February 2012

Contest Give And Take By Nana & Tyna

ASSALAMUALAIKUM..


hari ni saya join contest cik Tyna & Nana..
Korang nak join?? tekan sini...Jom la join ramai2...
tarikh 22 Feb 2012 - 31 Mac 2012





SEGMEN: Jom Blogwalking + Follow

ASSALAMUALAIKUM


okay..nampak banner tu..? ha..kalau nak join..tekan sini... syarat2 dia pun senang sgt..bg blogger yang baru2 yang nak tambah follower bleh la join this segmen..tarikh tutup dy lambat lagi..5.3.2012..jom join..

tagged : alynn, nana, thea

Monday, 20 February 2012

my heart pit-a-pat

ASSALAMUALAIKUM

hai korang..
lama x update kan???
very the busy...
buat apa yang busy sangat tu??
of course la dok membaca novel2...
sebenarnya saya menyahut seruan kerajaan yang menginginkan rakyatnya rajin membaca
lagipun kesian novel2 tu dibiarkan tidak berbaca
hahaha
kelmarin shopping dekat Landmark Bookstore,Giant
my mak tih borong 7 buah novel sekaligus
pergh....kalau saya x sanggup habis duit beratus-ratus hanya kerana novel
nasib baik bukan duit saya..huhu..*minah kedekut
.
.
.
sudah terpesong ye ceritanya dari tajuk
sebenarnya hatiku tengah berdebar-debar ni
bermacam-macam perasaan dalam hati ni
kenapa??sebab result SPM dah nak keluar dah
bulan tiga ni jer
bukan lama pun..pejam celik dah masuk bulan 3
Ya Allah macam mana result nanti ye..
takut sangat..my future tu...
kepada blogger2 sekalian..
x kira bangsa,agama,darjat & warna kulit
asalkan kau seorang blogger
please pray the best for me
may i score 11A+...
Amin..

gambar kelas 5sc1 waktu jamuan last year...kalau korang dapat lihat kaum adam cuma 5 orang ye...
cuba teka mana saya..hihi

P/S kepada anda yang juga sedang menunggu macam saya semoga kita berjaya :)

Thursday, 16 February 2012

public speaking???ada bran???

ASSALAMUALAIKUM

Public speaking is man's number one fear..
Death is number two!
sounds incredible, right??
my first experience is in front of over 800 students + 2 3 orang teacher..
pergh...memang terbaek!!!
ketar lutut + nervous x payah nak cerite la..
rasa macam nak pengsan jer..
pepagi buta lagi dah sampai sekolah
biasalah budak asrama..
hidup x tenang kut hari tu..
gelabah semacam macam kucing hilang anak dah
nasib baik ada cik Balqis..hihi..thanks Qis
dia kena lagi awal tapi tengok dia steady jer pun..
tak takut ke cik kak ni??
"apapun biarlah yang penting aku hari ni" *monolog dalaman
pagi tu assembly seperti biasa
nothing extra ordinary
qis dengan saya pun pergi tunggu kat dewan terbuka
pergh... tengok lautan manusia 
are u kidding me??
kenapa ramai sangat orang??
of course la ramai nama pun students..
memang nervous giler..
dah la adik gue dok bace asma ulhusna kat depan
jadi apa2 malu der..
disebabkan malu terlampau saya pun menyorokkan muka disebalik tiang
huhu..tiba-tiba

" syahirah mai sini..lepas habis ni kamu terus"

sesampainya ku di atas pentas,senyuman menawan kuberi
ceh kerek..teringat pulak pesan cik nana

"wan, naik jer atas pentas senyum tau..baru hilang nervous"

kertas yang saya pegang tu terketa-ketar macam dah kena parkinson pulak
baca selaju mungkin..
abis jer baca dengar tepukan gemuruh
apa ni??napa mereka tepuk tangan??
bertambah gemuruh la cik kak kita ni
rupa2nya dah abis..kalot cik kak ni turun
tiba2 ustaz kata "tu boleh, kata tak..kita kena berani"
senyum la minah ni kena puji
saya ngan qis pun pergi beratur dalam barisan
sampai jer dekat kantin tiba2 cik kak ni terjelepok atas lantai
ya Allah rupa2nya duk nangis
tak habis lagi nervous dia..hahaha
masuk jer dalam kelas gue diserbu sama bosom friends
*ayat indon pulak penangan puteri yg ditukar

"wan napa sorok muka kat tiang tadi",cik Alynn
"wan ok la..dah abis pun",cik Nana
"tah hang ni..nervous ape kebendanya",cik Farah
"ok ke??nampak tak tadi Wan kena parkinson kat pentas",cik Wan
"nana x nampak pun...hihi",cik Nana
"wei ampa tau dak dia nangis kat kantin tadi..terkejut qis ingat ke napa tiba2 ja jatuh",cik Qis

kerek la Qis ni..pecah rahsia pulak
hihi..itu la penangan public speaking ke atas cik kak ni..
korang cam mana??pernah tak??

p/s adik gue bagi senyuman menawan waktu dia nak bagi mic..hilang sikit nervous..miss him a lot..:)




Tuesday, 14 February 2012

Bloglist Puteri Kasih


SAYA NAK MENJADI SAHABAT PUTERI KASIH


Faedah join bloglist Puteri Kasih :
1) Dapat menjadi sahabat  kepada seorang tuan puteri yang sweet. hehehe
2) Hari-hari puteri akan singgah ke blog korang.
3) Puteri akan selitkan blog korang di entri-entri yang puteri publish (bergilir yer)
4) Puteri akan ping entri korang yang best-best ke dalam fanpage puterikasih.com (kalau rajin, silalah like Fanpage PUTERIKASIH.COM)
Jom join bloglist Puteri Kasih, Tarikh tutup ialah 21/2/2012.

Sunday, 12 February 2012

Aira protege baru Faizal Tahir..

ASSALAMUALAIKUM

haa...tengok tajuk sikit..
bikin panas la kau ni...
yeah sayalah protege baru Faizal Tahir
caya ke???
waktu uji bakat tu sampai menangis abang Faizal dengar saya nyanyi
suara saya yang umpama buluh perindu tu memukau dia...
and the result is i'm his new protege...
lagu apa kau nyanyi??
of course le Karma yang dia menang tempat ke 3 tu...
but this time saya bakar mic jer coz x der piano..
huhu..
hahaha...kerek betul...tipu orang pandai..
sebenarnya ini semua mimpi semata-mata...
kalau saya nyanyi of course black out..
elektrik tak de...bekalan elektrik putus...
hihi betapa merdunya suara saya..
semalam saya mimpi jadi juara mentor..
haa..cepatkan..
kat tv tak siar lagi tapi dalam kepala sudah disiarkan..


Friday, 10 February 2012

Pakaian melambangkan jahatnya seseorang???

ASSALAMUALAIKUM...

hai semua....
dah lama x update kan???
biasala busy sikit..nama pun penganggur terhormat....
yeah...Junjung banjir lagi....
eh nape kau gembira??
x tau la plak...
beberapa hari ni mood sentiasa cerah kerana tiada awan nano yang berani kacau..
hahaha...
malam tadi hujan lebat giler...
tercabut bumbung rumah sebelah
kesian Cik Ton..huhhu..
pokok tumbang habis...
maka berkerjalah orang kampung membersihkan pokok itu...
my brother pulak stuck kat Tasik Mutiara waktu nak balik tuition..
huhu...titi tenggelam..
.
.
.
.
.
baru perasan bukan nak cerita pasal semua ni...
kerek la cik kak ni..
sebenarnya waktu sekolah dulu ada la hamba Allah ni
bagi tazkirah dalam surau
and kata2 di agak keterlaluan la bagi saya
dia kata

"pakaian ni melambangkan diri korang semua"
"kalau korang pakai x cukup kain tu maknanya akhlak korang rendah"
"tah-tah tak da akhlak langsung"

geram der..
mana patut kata cam tu
macam dia benci sangat dengan orang yang x bertudung or pakai x cukup kain ni
saya bukan nak sebelahkan sesiapa..
tapi x semestinya orang yang pakai tudung litup and labuh tu baik
and x semestinya orang yg x bertudung tu jahat...
kata2 dia memang menimbulkan kemarahan budak2 asrama la waktu itu
sampaikan ada yang buat geng anti..tuuttt..
nama dirahsiakan...
saya pun pakai tudung...
tapi x leh la nak kata cam tu..
memang la tau niat dia cuma nak suruh orang tutup aurat
tapi cara dia tak betul....
korang semua cuba fikir..
ada orang dia x pakai tudung tapi dia x couple...
and sorang lagi pakai tudung tapi couple...
bukan ker sama jer dua-duanya


and satu situasi lagi dimana sekolah ada buat satu kem
tempat kosong cuma tinggal 1 lagi..
and ustaz ada tanya cik kak ni..
tempat kosong tu nak bagi kat sapa..
cuz kem ni limited...
cik kak ni pun keluarkan 3 calon...
iaitu saya and dua orang lagi rakan..
and sebab yang sya x leh terima 
saya x dipilih kerana dia kata x dak akhlak
bukan saya saja dicop cam tu bahkan ketiga-tiga orang..
kerana kami pakai tudung bawal biasa
bukan tudung bidang 60 or some people call it tudung labuh..
disebabkan kami tiga orang pakai tudung cam tu kami dicop x der akhlak
seminggu jugak lah saya lancarkan perang dengan hamba Allah tu
nak cari pasal pun dengan cik kak ni..
dah la cik kak ni femes..heboh abis...

apa pendapat korang???
nak berdakwah tu betul tapi dengan cara yang elok la...
don't judge a book buy its cover ok..
or maybe x faham lagi
don't judge a human by its physical appearance...
kan senang..faham..
huhuhu...sorry
korang pulak kena dengar bebelan cik kak ni yang panjang berjela..

k..nite..

Monday, 6 February 2012

the engagement day..

ASSALAMUALAIKUM


hai semua....
saya menerima banyak komen tentang entry 'nak tunang dah'
ramai yang salah faham 
kerana saya yang buat mereka salah faham
hahaha..sorry eh..
nasib baik baca sampai abis...
kalo x mesti  duk sangka saya yang tunang..
saya nak share some of the sweet moment with u guys..



pink gitu..


Kak Dalila..(the pink one)
this time jangan salah faham pula..
hahaha this kakak pernah jadi cikgu saya..
dia pernah jadi guru ganti dekat SMK Taman Jelutong..
sekarang kerja sebagai pegawai kastam kat Penang
adik dia, Nazirah sama form dengan saya..
malunya saya x kenal waktu dia datang rumah tok






the end..
ni je picture yang saya dapat...
yang lain semua dalam phone pak uda..
maklumler bukan saya yang gi minang..
thanks kepada sesiapa yang doakan hari tersebut berjalan dengan lancar
doakan semoga sampai ke jinjang pelamin and hingga ke akhir hayat...

Thursday, 2 February 2012

Nak tunang dah..

ASSALAMUALAIKUM

hai semua...
happynya coz nak tunang dah...
hahaha..bila?bila?
this SUNDAY..
kecoh tok saya nak cat rumah baru ler bermacam bagai lagi..
yang jadi mangsanya.......
.
.
.
.
.
.
.
.
SAYA....huhuhu...
tapi x mengapa demi hari bahagia tu saya sanggup
ceh pastu ngadu sakit tangan le,x larat ler bermacam bagai
hahaha..orang pemalas memang cam tu..
nanti saya update gambar eh kalau ada...
ni cincin...kepada yg nak kawin ke or nak tunang jugak
 boley see & choose






eh..eh yang ni permata dia hilang
out of servis betul le..







dah tengok???

eh Jah tutup mulut kau tu nanti lalat masuk
kau pun Senah yg terjojol biji mata kau tu napa??
ha..dah habis pilih sila gitau korang punya bf ke hubby ke or sesiapa je la 
yang korang nak suruh mereka belikan
botak kepala hencik lover korang tu..
hahaha..kepada anda semua doakan eh
moga hari tersebut berjalan dengan lancarnya..
AMIN...
P/S KEPADA ANDA SEMUA JANGAN SALAH FAHAM EHH..YANG NAK BERTUNANG TU PAK SU SAYA BUKAN SAYA...HIHIHI..



Wednesday, 1 February 2012

Eh ! Aku tak nak jalan dengan kau lah..

ASSALAMUALAIKUM

hai semua..
rindu saya x???
eh..eh napa kau nangis Jah???
ooowh rindu bebenor dengan cik kak ni eh???
terharu jap T_T ..menangis tergolek-golek..
*kepada yg berumur 18 tahun keatas sila jangan tiru aksi ini
okeylah..
hari ni my sis ajak keluar nak g buat akaun PTPTN

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
sorry eh terlupa jap nak tulis apa disebabkan bunyi ayah saya basuh periuk yang kedasyahtannya mengalahkan Master Chef Malaysia pulak...
betul ke ejaan kedasyahtan tu..
sorry ye BM low sikit tapi x tau camna essay bley dapat yg terbaik..
kerek betul..
carry on with the story
kitaorang pusing satu Kulim mencari Maybank..
rupa2nya dekat market jer Jah oii...
tu la kau katak di bawah tempurung..
sampai jer di bank tu Nurul pun tanya

"abang, kami nak buat akaun ptptn..cam na caranya??"
"adik umur berapa??"
"18 bang"
"owh,,ni x boleh ni...."
"apa yg x boleh bang??"
"x boleh bukak akaun lagi"
"napa"
"korang  xcukup umur...budak2 lagi.."

kerek betul abang tu...
bley plak dia kata aku budak2...
akhirnya hanya kak saya n kak nurul jer yg bley buat
coz mereka 20...
kitaorang kalau nak buat gak kena datang ngan parents..


setelah tulis panjang berjela baru saya perasan
cerita di atas x da kena mengena dengan tajuk..huhu..
 hanya relate sedikit jer
kepada yg nak mengamuk,nak baling barang ker... 
sila simpan dulu hasrat anda


sebenarnya waktu keluar kereta nak g bank tu
saya jalan tepi Nurul
tiba2 dia kata

"eh Wan aku x nak jalan tepi kau la..segan oo"

 saya dengan wajah kehairanan memandangnya..

"napa"

"tinggi sangat kot"

akhirnya saya jalan sorang2 di blakang mereka
huhuhu..sedih owh..
ini bukan kali pertama kejadian ini berulang
bila keluar shopping ngan family jer mak tih mesti kata

"Along kita jalan dua orang...tih x nak jalan ngan Angah"

this situation always haunting every time i go out

cuma saya nak cakap satu jer
salah ke jadi orang tinggi??
saya bukan tinggi sangat jika nak dibandingkan dengan model
cuma 165 cm jer + 3 inchies high heel
adala paling kurang pun x lebih 170 cm..
kenapa orang selalu jadikan alasan tentang ketinggian saya??


WHY???

someone please help me find the answer..


p/s Cik Alynn anda mesti baca entry ni coz anda juga tergolong dalam golongan Nurul n my mak tih..