Wednesday, 25 January 2012

SUATU MALAM AKU BERASAP..

ASSALAMUALAIKUM...

hahaha..gempakkan tajuk tu??? cis perasan..
ok lah straight to the point..
semalam my mum ada story dekat i satu story ni and i nak story balik kat korang semua..hihi..waktu ni kiranya cerita gemersik kalbu masih lagi disiarkan d telly anda semua..*sila baca sambil mendengar music seram ye.. 
Sambil mengunyah bihun goreng yang dimasaknya sendiri...dia pun mula bercerita..

MUM : ni mak nak cerita kat hampa dua orang ni...jangan bagitau adik2 hampa pulak nanti depa takut nak gi       ngaji..

I & MY SIS : orait..apadia???

MUM : tadi Cik Syah ada cerita kat mak hubby dia nampak something kat rumah kita....malam raya cina tu dia x leh tidur..dia p la kat blakang rumah nak kemas stor...tiba-tiba.....tiba-tiba....*ayat ini diulang sambil menepuk bantal menyebabkan aku naik angin..

I : mak ni apa benda duk buat saspen pulak....*seriously my mum ulang tiba2 tu banyak kali...

MUM : hang ni reti sabaq dak...ni mak nak cerita la ni...tiba-tiba dya nampak wayar letrik kat jalan tu bergoyang..dia buat biasa la..ingat ka Alvin and the chipmunks tu duk main kat wayar tu...dia pun carry on la ngan kerja dia tu...*my mum suka giler dgn citer Alvi n the chipmunks tu..pastu wayar tu goyang lagi kuat..dia pun pusing la tengok kot-kot chipmunks tu dok menari balet ka kat atas tu..dia pusing tengok x dak pa pun...waktu tu pukul 3 lebih la..pastu dia rasa nak tengok lagi sekali...dia pusing la lagi sekali..tiba-tiba...nah...

MY SIS : apa yg nah tu mak..

MY MUM : dia nampak hantu warna putih semua, rambut panjang tinggi plak tu....

MY SIS : mak ni biaq betul..takkan la..

MY MUM : xkan apa pula..betul la..ingat dalam dunia ni x dak benda2 tu..moden macam mana pun dunia ni, benda tu mesti ada gak...dia makhluk tuhan jugak...

I : kat mana dia nampak benda tu???

MY MUM : kat pokok kelapa kat tepi bilik hang tu..

I : shit..dem,@$#% punya antoo. kat bilik aku jugak kau nak posing maut...macam x dak tempat dah nak tumpang...

MY SIS : muka dia cam mana??

MY MUM : laki cik Syah x nampak muka sebab dia pusing kot belah reta...hampa jangan dok cerita kat adik hampa pulak nanti depa takut...

disebabkan cerita ni my sis jadi takut nak berFB sorang2 dalam bilik...haha..padan muka dia...aku pulak lepas abih je vanila coklat aku pun sembahyang isyak n terus tidur..sebelum tu sempat jugak baca novel 2 3 bab..haha..kerek sungguh..tapi aku x leh tidur disebabkan lampu yg terang benderang...disebabkan aku x leh tidur my sis pun tutup lampu...didalam ketakutan yg melampaui batas aku pun baca semua ayat kursi and tiga qul serta fatihah..namun masih belum dapat tidur..demi meyakinkan diriku bahawa aku ni berani,,aku pun nyanyi satu lagu di dalam atiku...

KU SEDAR KU X SEPENAKUT

JIKA DIBANDING MEREKA

YANG JAUH LEBIH PENAKUT 

DARI DIRI INI....




16 comments:

Arra Ahmad said...

haha..suka mak kamu cerita seram yer..

AIRA said...

tah le kak..tiba2 je hari tu mood dya cam tu..

nanabyte said...

mak aii, kalau nana pn takut gak. huhu

adoiyai, ubah lirik lagu yew? ekekeke :P

anda kene tag, usha2 eh :)

http://belognanabyte.blogspot.com/2012/01/ga-giveaway-by-nouveau-closet.html

zOeY zAu YaH said...

aiyok..mesti pakat takut tu..

AIRA said...

HEHE..TERLEBIH CREATIVE MALAM TU..TAU KE NAK NYANYI MCAM MANA?? IKUT RENTAK KISAH DONGENG-STACY..:)

AIRA said...

KAMI BERTIGA JE YANG TAU CERITA NI..HIHI

Si BuDaK KaChAk said...

jge2...nnt dia tido kt sblah siap sambung korus utk lagu tu....hehehe

Nurul Syazleen said...

wan !! sumpah takut dh ha nk pegi umh wan pas nii ..
eh ? btol ker ? hew,hew~
mintak simpang lahh kan =='
btw,alvin chipmunks tuh dah memey comeelll . :)
i loikee !

AIRA said...

kalau dia sambung, saya duet le dengan dia...mesti dia terharu dengar suara saya yang merdu..hahaha..

AIRA said...

x tau le nak kata cam mana cik alynn oii..sesetengah org bley nampak...

littledolphin said...

seram doh.takut~

banyak-banyakkan berdoa ye kawan :)

Nurul Syazleen said...

haha :) wan doa-doakanlah bole nmpak ..
nnty kite bole wt cite seekers g umh wan..
segmen terjahh .. :))

AIRA said...

mai ler kalau berani...mintak2 x bley nampak...alynn nak tengok lynn doa kat lynn sorang jer, wan x nak..hihih..ajak farah n nana..:)

AIRA said...

InsyaAllah..kalau kite x kacau dia , dia pun x kacau kite..:)

cik nana said...

hahak..nana takmau la..takut ! seram jep ..berdiri abis bulu roma..ni..huishh... :p

AIRA said...

hahaha...Nana kan Wonder Girl...xkan yg tu pun takut..
wan dah biasa cam ni...macam la kat sekolah dulu x da...lagi teruk adalah..cuma yg tu suka masuk badan orang jer..